Археологи розкопали гробницю сина імператора Китаю

Археологи розкопали величну гробницю на території комплексу Теракотової армії, де покоїться перший імператор Китаю. Вважається, що гробниця може належати одному з його синів.

Під час розкопок виявлено колекцію артефактів, що включає близько 7000-8000 теракотових статуй воїнів, коней, чиновників та артистів, а також дерев’яні бойові колісниці, які мали супроводжувати імператора в його загробному житті.

У 2011 році на цій території було знайдено 16-тонну труну, розташовану глибоко під землею. Через сильні дощі 2024 року, влада Китаю вирішила розкопати гробницю та її вміст і перемістити їх у більш безпечне місце.

Розкриття гробниці супроводжувалося виявленням багатства похоронних предметів, таких як зброя, обладунки, нефритові, золоті та срібні фігурки верблюдів, кухонне начиння та понад 6 000 бронзових монет.

Дослідники вважають, що гробниця може належати принцу Гао, одному з 50 синів першого імператора. Проте, не виключається й те, що вона належить високопоставленому чиновнику або генералу.